Hvilken kvalitet har tregulvet?

Det finnes ikke internasjonale standarder for kvalitets-sortering av plankebord for gulv. Dette er derfor vår guide til hva du kan forvente fra Havwoods parkett og tregulv. Tømmeret sorteres manuelt, etter følgende veiledning.

 - - -

Prime Grade

 

PRIME - PREMIUM

Prime sortering består av rene bord. Plankene har svært få, gjerne ingen kvister, og de som finnes er kun av minimal størrelse. Det vil også være minimalt med fargenyanser fra splintved, og i de få tilfellene hvor filler er brukt, er det i komplementerende fargenyanser. Prime er våre reneste og homogene tregulv, utelukkende med plankebord som gir et jevnt utseende.

 - - -

Select Grade

 

SELECT

Select-sortering har en miks av bord som kunne kvalifisert til prime og noen plankebord med små knotter og litt kvist. Her er det noen variasjon i fargetone mellom splintved og kjerneved. Noen steder kan det være brukt filler, for eksempel ved ødelagte knotter, men på en måte som vill komplementere treets naturlige farger, og vil derfor kunne variere litt mellom ulike varepartier.

- - -

Classic grade

 

CLASSIC GRADE/KLASSISK

Classic Grade-gulv har naturlige variasjoner i tømmeret men har ikke de typiske karaktertrekkene som finnes i de mer rustikke sorteringene. Planker med svært få knotter i en blanding med noen planker med et par litt større knotter og enkelte detaljer som er behandlet med filler. Her er det også variasjon i fargetone mellom splintved og kjerneved, men i kontrollert former.

- - - 

Character Grade

 

CHARACTER GRADE

Typiske character grade-gulv benytter både splinted og kjerneved og har en større variasjon i farger. Knotter er større og du må forvente å se merker og detaljer som er behandlet med filler. Farge kan variere mellom varepartier.

- - - 

Natural/Rustic grade

 

NATURAL/RUSTIC GRADE (RUSTIKK SORTERING)

Ofte kjent som natural eller rustikk sortering, har dette gulvet this ingen begrensninger for antall knotter og kvistmerker. Kjerneved brukes, og det er fargevariasjon, splintved og filler. Du må også forvente litt sprekker og struktur i materialet.

 - - -